EnergiWatch

Poulsen angriber "spekulationer" om Goldman-afkast

Topchef Henrik Poulsen afviser, at DONG Energy selv forventer en massiv værdiforhøjelse af selskabet og dermed et ekstremt lukrativt afkast til Goldman Sachs. "Det er meget spekulativt," siger topchefen.

Foto: dong

Tirsdag kunne Jyllands-Posten berette, at Goldman Sachs, der for nyligt investerede otte mia. kr. i DONG Energy, står til at score en kæmpe gevinst på investeringen om blot få år. I indkaldelsesmaterialet til den ekstraordinære generalforsamling i energiselskabet oplyser DONG-ledelsen nemlig, at den frem til februar 2019 er parat til at betale op til 225 kr. per aktie som led i et aktieprogram for medarbejderne i DONG.

Der er tale om et kursloft, men der er stadig tale om en langt højere aktiepris end den, som den amerikanske investeringsbank betalte på 107 kr. og vil medføre, at værdien af Goldman Sachs’ 18 procents ejerandel i DONG vil vokse fra otte mia. kr. til knap 17 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs