EnergiWatch

Poulsen angriber "spekulationer" om Goldman-afkast

Topchef Henrik Poulsen afviser, at DONG Energy selv forventer en massiv værdiforhøjelse af selskabet og dermed et ekstremt lukrativt afkast til Goldman Sachs. "Det er meget spekulativt," siger topchefen.

Foto: dong

Tirsdag kunne Jyllands-Posten berette, at Goldman Sachs, der for nyligt investerede otte mia. kr. i DONG Energy, står til at score en kæmpe gevinst på investeringen om blot få år. I indkaldelsesmaterialet til den ekstraordinære generalforsamling i energiselskabet oplyser DONG-ledelsen nemlig, at den frem til februar 2019 er parat til at betale op til 225 kr. per aktie som led i et aktieprogram for medarbejderne i DONG.

Der er tale om et kursloft, men der er stadig tale om en langt højere aktiepris end den, som den amerikanske investeringsbank betalte på 107 kr. og vil medføre, at værdien af Goldman Sachs’ 18 procents ejerandel i DONG vil vokse fra otte mia. kr. til knap 17 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs