EnergiWatch

DONG's næstformand stopper

DONG Energy skal ikke alene finde ny formand. Selskabet skal også på jagt efter en ny næstformand, da Jakob Brogaard stopper efter syv år.

Foto: Finansiel Stabilitet/PR-foto

Det bliver et helt nyt formandsskab, der kan sætte sig tilrette i DONG Energy efter selskabets generalforsamling i april 2007. I sidste uge meddelte formand Fritz Schur, at han ikke ønsker at genopstille. Og i dag har næstformand Jakob Broggaard så meldt ud, at han heller ikke genopstiller.

Fritz Schur stopper som Dong-formand

”Det har været et privilegium og en meget spændende opgave at bidrage til DONG Energy’s udvikling. Siden fusionen i 2006 har selskabet udviklet sig til at være førende inden for offshore vindmøller, og vi har, efter en økonomisk svær periode, fået selskabet tilbage på rette spor. Med kapitaludvidelsen på plads, er det et fint tidspunkt at lade nye kræfter komme til. Jeg har derfor meddelt Finansministeriet, at jeg ikke ønsker at genopstille til bestyrelsen," lyder det i en meddelelse fra Jakob Brogaard.

Den nye DONG-formand ligner en kransekagefigur

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Svært at sætte sit præg i bestyrelsen

Jakob Brogaard har siddet i DONGs bestyrelse i syv år, og er derudover medlem i en række andre bestyrelser. Blandt andet i Danica Pension, LR Kredit, OW Bunker & Trading A/S og Newco AEP A/S. I 2012 blev han udnævnt til bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet. Han blev valgt ind i bestyrelsen for DONG Energy A/S ved generalforsamlingen i april 2007.

Som tidligere beskrevet af EnergiWatch får den nye storaktionær i DONG Energy, investeringsbanken Goldman Sachs, meget vidtgående beføjelser som følge af sin investering i selskabet. Det betyder i praksis, at formandens og næstformandens muligheder for at sætte sit aftryk på selskabets kurs indskrænkes voldsomt i forhold til mere normale omstændigheder.

"Formanden har ikke det samme råderum, når andre kan komme med deres veto. Det handler om at undgå slingrekurs," har Flemming Poultfelt, professor i ledelse ved Copenhagen Business School, tidligere sagt til EnergiWatch.

Christiansborg græder tørre tårer over Fritz Schurs exit

Den nye DONG-formand ligner en kransekagefigur

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs