Tillidsfolk: Smertegrænsen nået i DONG

Henrik Poulsens spareiver og børsnoteringen af DONG kan skade forsyningssikkerheden, skriver Berlingske. Medarbejderne tvinges til at tænke kortsigtet, siger tillidsfolk.
Avedøreværket ved København. | Foto: DONG Energy
Avedøreværket ved København. | Foto: DONG Energy

Henrik Poulsens sparetiltag i DONG Energy kan mærkes rundt omkring på landets kraftværker.

Tillidsfolk, som Berlingske har talt med, mener, at smertegrænsen nu er nået. De frygter, at de beskårede budgetter skader forsyningssikkerheden på sigt.

DONG nedlægger Danmarks største kulfyrede blok

"Vi har fået beskåret vedligeholdesesbudgettet og mandskabet de seneste år, fordi udgifterne skal sænkes. Vi har nu krydset smertegrænsen, og vi kan ikke længere nå alle de nødvendige opgaver. Vi oplever også, at de optimale langtidsholdbare løsninger må fravælges, fordi der tænkes kortsigtet," siger Mark Grønning til avisen.

Han er tillidsmand for håndværkerne på DONG's tre københavnske kraftværker, som producerer 30 pct. af elforbruget på Sjælland.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Grønning bakkes op af Bjarke Løth Jensen, der var tillidsmand fra 1990 til 2012 på københavnske H.C. Ørstedværket og fortsat arbejder på hovedstadens kraftværker for DONG. Han mener, at børsnoteringen af statens energiselskab og Goldman Sachs' indtrædelse i selskabets ejerkreds forringer kvaliteten af de løsninger, man vælger ude på kraftværkerne.

"Goldman Sachs lyder ikke som en ejer, man gerne vil have, når mans er på deres rolle i finanskrisen. Jeg frygter, at der kun vil blive tænkt kortsigtet frem mod en børsnotering, men der er behov for langsigtede løsninger. Pengene kommer før alt andet i DONG i dag, og det har skader kvaliteten. Jeg frygter for forsyningssikkerheden," siger han til Berlingske.

Medie: DONG på vej med hollandsk frasalg

DONG øjner potentiale i usikkert hollandsk marked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter