EnergiWatch

Tillidsfolk: Smertegrænsen nået i DONG

Henrik Poulsens spareiver og børsnoteringen af DONG kan skade forsyningssikkerheden, skriver Berlingske. Medarbejderne tvinges til at tænke kortsigtet, siger tillidsfolk.

Avedøreværket ved København. | Foto: DONG Energy

Henrik Poulsens sparetiltag i DONG Energy kan mærkes rundt omkring på landets kraftværker.

Tillidsfolk, som Berlingske har talt med, mener, at smertegrænsen nu er nået. De frygter, at de beskårede budgetter skader forsyningssikkerheden på sigt.

DONG nedlægger Danmarks største kulfyrede blok

"Vi har fået beskåret vedligeholdesesbudgettet og mandskabet de seneste år, fordi udgifterne skal sænkes. Vi har nu krydset smertegrænsen, og vi kan ikke længere nå alle de nødvendige opgaver. Vi oplever også, at de optimale langtidsholdbare løsninger må fravælges, fordi der tænkes kortsigtet," siger Mark Grønning til avisen.

Han er tillidsmand for håndværkerne på DONG's tre københavnske kraftværker, som producerer 30 pct. af elforbruget på Sjælland.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Grønning bakkes op af Bjarke Løth Jensen, der var tillidsmand fra 1990 til 2012 på københavnske H.C. Ørstedværket og fortsat arbejder på hovedstadens kraftværker for DONG. Han mener, at børsnoteringen af statens energiselskab og Goldman Sachs' indtrædelse i selskabets ejerkreds forringer kvaliteten af de løsninger, man vælger ude på kraftværkerne.

"Goldman Sachs lyder ikke som en ejer, man gerne vil have, når mans er på deres rolle i finanskrisen. Jeg frygter, at der kun vil blive tænkt kortsigtet frem mod en børsnotering, men der er behov for langsigtede løsninger. Pengene kommer før alt andet i DONG i dag, og det har skader kvaliteten. Jeg frygter for forsyningssikkerheden," siger han til Berlingske.

Medie: DONG på vej med hollandsk frasalg

DONG øjner potentiale i usikkert hollandsk marked

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs