DONG lægger 450 millioner for vindprojekt

Statens energiselskab køber et britisk havvindmølle-projekt, som har en kapacitet på 580 megawatt.
Foto: London Array
Foto: London Array

Et nyt omfattende havmølleprojekt med DONG Energy-stempel er efter alt at dømme på vej i Storbritannien.

DONG meddeler nemlig, at selskabet for 50 mio. pund, godt 450 mio. kr., har erhvervet 100 pct. af projektet Race Bank fra energikæmpen Centrica.

Race Bank har en samlet godkendt kapacitet på op til 580 megawatt (MW), knap 50 pct. større end Anholt-parkens 400 MW. Parken er planlagt til placering i Greater Wash-området omkring 27 km fra den engelske østkyst, hvor en stribe enorme vindparker er under planlægning.

Selve investeringen i opførelsen af parken kommer formentlig til at ligge i omegnen af 15 mia. kr. Der er tilladt opførelse fra 2017.

DONG's vindchef: "Skørt" med vindparker i minefelter

Passer godt

Der er ikke truffet en endelig investeringsbeslutning på projektet, men DONG oplyser at alle væsentlige tilladelser er på plads. Dermed er der frit lejde for opførelse og drift af parken.

Koncernens vinddirektør Samuel Leupold siger i en meddelelse, at investeringen er et udtryk for DONG's store satsning på det britiske vindmark.

"Race Bank passer særdeles godt ind i vores eksisterende pipeline af havmølleprojekter og vil bidrage til opfyldelsen af vores strategiske mål om at have opført 6500 MW i 2020," siger Leupold, som mener, at projektet minder meget om de andre projekter DONG's andre runde 2-projekter.

I UK er DONG Energy lige nu i gang med at opføre havmølleparkerne West of Duddon Sands og Westermost Rough, som ligger i nærheden af Race Bank-projektets planlagte placering.

Derudover er Borkum Riffgrund 1 og Gode Wind 1 + 2 undervejs i Tyskland. De mange projekter har en samlet kapacitet på cirka 1.460 MW.

Ny Dong-strategi presser leverandørerne

DONG's nye milliardpark tæt på grænsen

DONG investerer 16 mia. i tyske møller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også