EnergiWatch

Endelig DONG-aftale tæt på underskrivelse

Aftalen om Goldman Sachs', ATP's og PFA's opkøb i DONG er nu klar.

Foto: Lars Krabbe

Aftalen om, at statskontrollerede DONG Energy får nye ejere i form af investeringsbanken Goldman Sachs og pensionskasserne ATP og PFA, mod et indskud på 11 mia. kroner, ligger klar til underskrivelse, erfarer Berlingske.

Lav DONG-pris overrasker i den finansielle sektor

Aftalen er på linje med den foreløbige aftaletekst, som blev lagt frem 2. oktober i år, skriver avisen. Det betyder, at Goldman Sachs vil købe aktier for otte milliarder kroner og opnå en ejerandel på 19 procent, ATP vil købe for 2,2 milliarder kroner og sidde på fem procent af DONG, mens PFA vil købe aktier for 800 millioner kroner og komme til at eje to procent af energiselskabet. Statens ejerandel i DONG reduceres til 60 procent, og på linje med de politiske aftaler vil staten indtil videre beholde den kontrollerende aktiemajoritet i selskabet.

At salget af 26 procent af DONG Energy således bliver gennemført til en værdi af omkring 11 mia. kroner, har dog vakt stor undren i finansielle kredse, som EnergiWatch kunne berette om i går. En lang række kilder vurderer, at DONG er langt mere værd, end hvad de tre nye investorer køber sig ind til.

Vurderingerne fra kilderne, der ønsker at være anonyme, underbygges af en amerikansk storbank, der ikke ønsker sit navn i spalterne. Banken estimerer DONG's værdi til op mod 65 mia. kr.

SEAS positiv

Som EnergiWatch beskrev i sidste uge, mangler der nu kun at blive indgået en aftale med  de nuværende minoritetsaktionærer SEAS-NVE og SE om, hvorvidt de ønsker at udvide deres fremtidige ejerskab i DONG. Den proces ventes afklaret snarest.

DONG's vindchef: "Skørt" med vindparker i minefelter

"Når vi som investorer kigger på modellen og strategiplanen i DONG, ser det spændende ud. Derudover er det en fin markering, når andre investorer vil gå ind. Konklusionen er lige nu, at vi er positive over for at deltage i udvidelsen. Den har en interesse for os," sagde adm. direktør Jesper Hjulmand i sidste uge til EnergiWatch.

DONG sælger Gentofte-byggeri for 1,9 mia.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs