EnergiWatch

CCS-værk koster Southern Energy milliarder

Omkostningerne ved at bygge et gigantisk kulkraftværk med opsamling og lagring af CO2 eksploderer og koster nu amerikanske Southern Energy milliarder.

Foto: Niels Hougaard

Endnu engang må den amerikanske energigigant Southern Energy sluge en massiv budgetoverskridelse på det, der meget vel kan ende med at bliver verdens dyreste kraftværk. Det kom frem, da selskabet i går fremlagde regnskab for 3. kvartal 2013.

Selv om Southern Energy kunne notere sig et overskud på 869 mio. dollar, var resultatet 130 mio. dollar årligere end forventet. Det dårligere end forventet resultat skyldes ikke mindst, at omkostningerne ved Southern Energys ambitiøse projekt om at opføre et gigantisk brunkulsværk baseret på Carbon Capture Storage teknologi er løbet løbsk. I forbindelse med regnskabet kunne Southern Energy således fremlægge en ekstra regning på værket - kendt som Kemper-projektet - på 243 mio. dollar.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs