EnergiWatch

Fjernevarmen holder prisen nede

Danskerne kan glæde sig over, at den gennemsnitlige fjernvarmepris i 2013 kun er steget 220 kr., viser tal fra Dansk Fjernevarme. 

Foto: Presse

De danske fjernvarmeværker fører så effektiv en drift, at de årlige prisstigninger ligger under inflationen.

Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme i sin årlige opgørelse fjernvarmepriserne i Danmark.

Den viser, at den gennemsnitlige fjernvarmepris kun er steget ca. 220 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter med et årligt forbrug på 18,1 MWh - eller hvad der svarer til 1,6 procent. Det er således både mindre end inflationen, den almindelige prisudvikling "og ikke mindst væsentlig mindre end afgifterne er steget," bemærker organisationen i en pressemeddelelse.

”At fjernvarmeværkerne formår at dæmpe prisstigninger så meget, handler om effektiv drift. Eksempelvis kan nævnes, at nettabet er sænket ganske betydeligt,” udtaler Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen og fortæller, at i 2010 var det gennemsnitlige nettab således 19,7 procent, mens det i 2012 var faldet til 17,9 procent.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Den tilsvarende pris for opvarmning med fyringsolie er steget med godt 600 kr./år for det samme standardhus. For opvarmning med naturgas er varmeprisen steget med ca. 350 kr./år for standardhuset.

Samtidig kan Dansk Fjernvarme fortælle, at 17.000 flere danske husstande har fået fjernvarme, hvilket betyder, at i alt 1.632.000 danske husstande nu fjernvarme.

Parcelhusejere fatter ikke ministers nej til biobrændsel 

Afgifter fylder mest på varmeregningen 

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs