EnergiWatch

EnergiMidt: Betalte 10 millioner kroner for "nada"

EnergiMidts solcelleeventyr i Spanien gik ikke som forventet. “Situationen var, at man betalte op imod 100.000 euro om måneden uden at få noget for pengene," fortalte selskabet i retten.

Det spanske marked for solceller blomstrede op til finanskrisen, hvor Europas mest lukrative støtteordninger betød, at opportunistiske investorer søgte til det solbeskinnede sydeuropæiske land.

Også jyderne i EnergiMidt så en fidus i Spanien. Dels fordi landet gav mulighed for at fastholde selskabets kompetencer udi solenergi i en tid med sløje danske vilkår, dels fordi støtte-euros gjorde det til en potentielt lukrativ investering med afkastgrader omkring 8,5 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs