EnergiWatch

Fritz Schur bakser med bestyrelseskabale

Det er endnu ikke besluttet, hvordan DONG-bestyrelsen skal se ud efter kapitaludvidelsen. Fritz Schur skal nu samle brikkerne med aktionærkredsen.

Foto: Jesper Dall

Med udvidelsen af ejerkredsen i DONG Energy skifter bestyrelsen udseende, men hvordan den kommer til at se ud, ved parterne endnu ikke.

Det fortæller adm. direktør Henrik Poulsen, som siger, at formand Fritz Schur i de kommende uger skal løse puslespillet med aktionærerne.

"Der kommer to nye medlemmer ind. Det er en diskussion som aktionærer og bestyrelsesformand skal tage. De må vurdere, hvordan man skal placere dem, det kan jeg ikke give et endelig svar på," siger han til EnergiWatch.

Som en del af kapitaludvidelsen, hvor Goldman Sachs, ATP og PFA Pension skyder i alt 11 mia. kr. i energiselskabet, får amerikanerne og ATP hver en bestyrelsespost.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Amerikanske ønsker

I dag består bestyrelsen af 11 personer, hvoraf fire er medarbejdervalgte. Selvom ingenting er sikkert, peger det foreløbigt i retningen af en bestyrelse, hvor repræsentanterne fra Goldman Sachs og ATP støder til uden at erstatte siddende medlemmer. Dermed kommer bestyrelsen formentlig til at bestå af 13 personer.

Udover de to bestyrelsesposter erfarer EnergiWatch, at amerikanerne har ytret ønske om to observatørposten til bestyrelsen. Årsagen er et ønske om at undgå, at det formelle antal bestyrelsesposter stiger for kraftigt - fire poster mere vil bringe det samlede antal op på 15 - og det skal angiveligt være efterkommet.

Den endelige beslutning ligger hos Bjarne Corydon (S) i Finansministeriet, der trods den store indsprøjtning stadig sidder på godt 60 pct. af selskabet.

Bestyrelsen i dag:

Fritz Schur, formand

Jakob Brogaard, næstformand

Poul Arne Nielsen

Jørn P. Jensen

Mogens Vinther

Pia Gjellerup

Benny D. Loft

Hanne Steen Andersen (medarbejdervalgt)

Benny Gøbel (medarbejdervalgt)

Jytte Koed Madsen (medarbejdervalgt)

Jens Nybo Stilling Sørensen (medarbejdervalgt)

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs