Corydon: DONG-investering booster olie og vind

Bjarne Corydon mener, at Goldman Sachs investering viser, at private investorer har tiltro til DONG's satsning på havvindmøller.
Finansminister Bjarne Corydon (S) | Foto: Mik Eskestad
Finansminister Bjarne Corydon (S) | Foto: Mik Eskestad

Goldman Sachs, ATP og PFA har valgt tilsammen at skyde 11 mia. kr. i DONG.

Finansminister Bjarne Corydon mener, at det styrker DONG's muligheder for at investerer i offshore-vind og samt olie og gas.

DONG på vej på børsen

Goldman Sachs skyder milliarder i DONG

"Jeg er glad for, at en bred kreds af partier i Folketinget bakker op om den aftale, der inden årets udgang forventes indgået med Goldman Sachs, PFA og ATP om en styrkelse af kapitalgrundlaget i DONG Energy. Når aftalen gennemføres, kan selskabet også i fremtiden investere markant i havvindmølleparker og efterforskning og produktion af olie og gas," siger han i en meddelelse.

Selvom DONG også har planer om at skrue kraftigt op for sine olie- og gasaktiviteter, mener finansministeren, at investeringerne vil booste den grønne omstilling.

"Det her viser tydeligt, at både danske og internationalt anerkendte investorer har tiltro til DONG Energys strategi. Ikke mindst er jeg glad for, at de private investorer har stor tiltro til DONG Energys fortsatte satsning på havvindmøller. Det vil ikke bare booste den grønne omstilling i Danmark, men omstillingen i hele Nordvesteuropa. Jeg er sikker på, at de nye aktionærer vil bidrage positivt til værdiskabelsen i DONG Energy til gavn for alle aktionærer, også staten."

Med den nye aftale reduceres statens ejerandel til 60 fra 81 pct.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs