Nyt DONG-frasalg for milliarder

Det delvist DONG-ejede transmissionsnet, der forbinder vindmølleparken London Array med fastlandet, er solgt for 4,1 mia. kr. til et britisk-japansk konsortium.
Kablerne der sender strømmen fra de 175 møller til fastlandet. | Foto: London Array
Kablerne der sender strømmen fra de 175 møller til fastlandet. | Foto: London Array

Statsejede DONG Energy har solgt transmissionsnettet til vindmølleparken London Array til et britisk-japansk konsortium ejet af storbanken Barclays og Mitsubishi Corporation.

Handlen, der var ventet i markedet, har en værdi af i alt 4,1 mia. kr. Her får DONG godt to mia. kr. gennem sit ejerskab af halvdelen af den britiske park.

Den sidste halvdel af London Array, der er verdens største offshore vindpark, er ejet af tyske E.On og Masdar fra De Forenede Arabiske Emirater.

DONG tæt på milliardsalg til Mitsubishi 

Frasalget af de kabler og den transformerstation, der forbinder de 175 havmøller med fastlandet, sker som følge af et lovkrav fra den britiske regering.

Køberne er Blue Transmission London Array Limited, som er stiftet af et konsortium bestående af Barclays Infrastructure Funds Management Limited og Diamond UK Transmission Corporation, der er 100 pct. ejet af japanske Mitsubishi Corporation.

DONG-salg til Mitsubishi og storbank "i den gode ende"

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ikke del af frasalgsplan

For få uger siden var der rygter om et forestående frasalg af aktiverne. Dengang blev prisen i diverse medier sat til 5,5 mia. kr., og prisen er dermed lavere end forventet.

Da frasalget sker som følge af lovkrav, tæller det ikke med i den frasalgsplan, DONG-topchef Henrik Poulsen søsatte i starten af året. Indtil i dag har det danske selskab solgt aktiver inden for bl.a. landvind, vand- og gaskraft for godt ni mia. kr.

Målet er at hente mindst 10 mia. kr. inden udgangen af 2014.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter