SE opsluger endnu et elselskab

Det sønderjyske ekspansionstogt fortsætter. Niels Duedahl får inden længe VOS, Vejle Oplands Strømforsyning, under SE-paraplyen.
Foto: Sydfyns Energi
Foto: Sydfyns Energi

Inden sommerferien fusionerede Ærø Elforsyning med SE, og nu ser det ud til, at endnu en fusion i energibranchen er undervejs i Syddanmark.

VOS, Vejle Oplands Strømforsyning, og netop SE, meddeler, at selskaberne ønsker at fusionere.

"Med fusionen vil vi kunne tilbyde vores andelshavere endnu bedre vilkår, og vi vil kunne styrke en udvikling på vores hjemegn, med store investeringer i bl.a. fiberbredbånd og en fortsat modernisering af el-nettet," siger VOS-formand Hans Cordius i en meddelelse.

En fusion vil ifølge selskaberne betyde, at udrulningen af fiberbredbånd fremskyndes, som vil dække 97 pct. af husstandene i VOS' område.

Hans Cordius opfordrer selskabets 5.843 andelshaverne til at bane vej for, at VOS bliver en del af den vækstsultne SE-familie, når repræsentantskaberne skal stemme om fusionen til oktober og oktober.

"For os vil SE være en oplagt fusionspartner, som vi allerede i dag har et stærkt og frugtbart samarbejde med," siger han.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

SE's fusion med Ære Elforsyning godkendt

SE opsluger Ærø Elforsyning

SE: Går efter at eje kunden 

Volumen er afgørende

SE har ved flere lejligheder luftet tanken om, at man ønsker at gå forrest i en konsolideringsbølge, og selskabet er de senere år vokset mærkbart.

Ikke kun på energiområdet, men særligt også på fiberområdet, hvor SE sidste år overtog kabel tv-leverandøren Stofa.

Seneste skridt vækker derfor ikke overraskende glæde hos SE-formand Jens Bahne Jørgensen, som er "glad og stolt" over, at VOS gerne vil være en del af foretagenet.

Han fremhæver, at fusionerne særligt er gode for kunderne, fordi de "med fusionerne får glæde af en række stordriftsfordele og øgede investeringer i lokalområderne".

"Volumen er afgørende for at sikre fortsat god service og billige priser for vores kunder," siger Jens Bahne Jørgensen, som suppleres af sin adm. direktør, Niels Duedahl.

VOS har i dag 13 ansatte, og det er planen, at de alle bliver ansat i SE-regi, hvis selskabernes repræsentantskaber vender tommelfingeren op i oktober og november.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Flere vækstlokomotiver skal trække mod syd

SE truer med retssag efter millionafslag 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også