EnergiWatch

DONG sælger Horsens Kraftvarmeværk

DONG siger farvel til endnu et aktiv, som nu i stedet kommer på lokale hænder.

Foto: DONG

DONG Energy har solgt Horsens Kraftvarmeværk.

De nye ejere er fjernevarmeværkerne i Dagnæs og Horsens.

De to fjernvarmeværker betaler 89 millioner kroner, fortæller direktør hos Dagnæs-Bækkelund Varmeværk, Jørn Søndergaard Sørensen, til EnergiWatch.

“Vi ønsker bedre mulighed for at optimere fremtidens drift. Vi har en kommune, der har sagt, at de ønsker fjernvarmen udrullet. For at stå mere frit omkring muligheder, så har vi set, at det har været en rigtig god idé at gøre,” siger han og fortsætter:

Godt nok har DONG truffet en strategisk beslutning om at afvikle den her del, men det er jo ikke fordi, de ikke mener, at tingene er noget værd

Jørn Søndergaard Sørensen, direktør Dagnæs-Bækkelund Varmeværk

“Det er en god forretning for os. For det første får vi et lavere afskrivningsgrundlag, end vi har nu. Jeg mener også, at finansieringen kan gøres bedre. Men frem for alt giver det mulighed for at optimere driften både i forhold til gasturbinen og kedeldrift,” siger direktøren.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Ingen foræring

Købet mangler dog endelig godkendelse på ekstraordinære generalforsamlinger i værkerne, ligesom byrådet i Horsens skal give overtagelsen en politisk godkendelse.

“Det er ikke en ‘giv-væk’-forretning. Godt nok har DONG truffet en strategisk beslutning om at afvikle den her del, men det er jo ikke fordi, de ikke mener, at tingene er noget værd,” siger Jørn Søndergaard Sørensen.

I forbindelse med overtagelsen danner de to lokale varmeværker et nyt, fælles selskab fra 1. januar 2014. Målet er, at kraftvarmeværket på Endelavevej skal køre uforandret videre efter nytår.

De 16 medarbejdere på værket fortsætter under de nye ejere.

DONG: Led i strategien

For DONG er salget et led i selskabet strategi om at frasælge decentrale værker.

"Det arbejde igangsatte vi i 2011, og med aftalen med Horsens Varmeværk og Dagnæs-Bækkelund Varmeværk om et salg har vi taget endnu et skridt i den retning," siger Peter Thomsen, der er kommerciel ansvarlig for DONG Energy's termiske forretning, i en meddelelse.

Horsens kraftvarmeværk har en forbrændingskapacitet på 2 x 5 ton affald og 5.500 Nm3 naturgas pr. time. Værket har en installeret effekt på 35 MW el og en maksimal fjernvarmeydelse på 45 MJ/s.

Med salget i Horsens er er Måbjerg-værket DONG's sidste decentrale affaldsfyrede kraftværk.

Milliardsalg gik i vasken for DONG

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs