EnergiWatch

Vattenfall sælger Amagerværket

Københavnske Hofor har købt Amagerværket af Vattenfall for en halv mia. kroner. Planen er at omlægge produktionen til 100 pct. biomasse.

Foto: Vattenfall

Det københavnske energi- og forsyningsselskab Hofor har købt Amagerværket af svenske Vattenfall for en halv mia. kroner.

Dermed bliver Hofor igen kraftværksejer.

Når myndighederne har godkendt købet, vil Hofor planlægge omstillingen af værket til "100 procent bæredygtig biomasse," skriver Hofor i en pressemeddelelse. Værket overdrages efter planen ved udgangen af året.

"Amagerværket er en vigtig grundsten i fjernvarmeforsyningen i København og leverer også varme til omegnskommunerne. Der vil ikke ske nogen ændring i varmeproduktionen fra den ene dag til den anden. Men vi vil nu lægge en detaljeret plan for, hvordan vi til gavn for kunderne kan realisere de synergier, der er ved som stort forsyningsselskab også at eje produktionskapaciteten," siger adm. direktør hos HOFOR, Lars Therkildsen, i meddelelsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"En vigtig del af dette arbejde bliver at omlægge værket til en grønnere fremtid uden kul, hvor vi sikrer CO2-neutral varme i de københavnske radiatorer ved udelukkende at anvende bæredygtig biomasse."

Lars Therkildsen fortæller, at købet af Amagerværket ikke bremser en række af Hofors udviklingsprojekter inden for udnyttelse af fx geotermi, store varmepumper, varmelagring og solvarme.

Den endelige pris på værket er 415 mio. kr. med tillæg af ca. 85 mio. kr. for brændsels-, reservedels- og varelager med mere.

Udover Amagerværket overtage Hofor leveringsforpligtelsen samt nedrivningsforpligtelsen, hvis anlægget skal tages ud af drift.

Vattenfall klar med milliarder i Storbritannien

Kriegers Flak: Svenske myndigheder afviser Vattenfall-argumenter 

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs