DONG udnytter sultent obligationsmarked

DONG er på vej til at udstede nye hybridobligationer for 500 mio. euro, efter at energikoncernen havde succes på markedet for en måned siden. Godt valg, mener analytiker.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

DONG har i dag meddelt, at selskabet sender nye obligationer i markedet senere.

Energiselskabet, der tidligere på året havde problemer med ratingselskabet S&P i forbindelse med vurderingen af en ny, særlig hybridobligation, oplyser, at det vil udstede nye obligationer, hvis samlede nominelle beløb forventes at blive 500 mio. euro, og som forventes at få en 50 pct. egenkapitalvægt blandt ratingbureauerne. 

Udstedelsen kommer efter, at selskabet i begyndelsen af juni udstedte lignende obligationer for 700 mio. euro, som markedet tog godt imod.

Analytiker: Kreditmarkeder godkender DONG-manøvre 

Spørger man DONG-analytiker i Jyske Bank, Jens Houe Thomsen, er dagens udmelding en god beslutning, hvor DONG "udnytter det vindue, der er":

"Det giver god mening at udstede nu. Det er et fornuftigt marked at udstede i, og der var en fornuftig efterspørgsel på de obligationer, de kom med for nylig. Nu kommer de så med noget der ligner," siger han og henviser til, at obligationerne begge har udløb i 3013.

Forskellen er, at de obligationer, som udstedes nu, har først mulige indfrielse om fem år, mens obligationerne fra juni kunne indfris efter 10 år.

Udstedelseskursen, det samlede nominelle beløb af de nye såkaldte NC5 Obligationer, der skal udstedes, rentekuponen, kreditmarginerne, udstedelsesprovenuet og forretningen til den første mulige indfrielse til kurs pari forventes at blive fastsat senere i dag, skriver DONG.

DONG Energy kom i problemer efter, at ratinggiganten S&P i starten af april valgte at ændre synet på en særlig hybridobligation, som DONG to år forinden havde udstedt for fem mia. kr. af. Det ændrede syn fra ratingbureauet betød, at obligationen blev forvandlet fra egenkapital til gæld - en kritisk situation set i lyset af DONG's i forvejen tyngende gældspukkel.

DONG klemt på obligationsmarkedet

Problem-obligation vil koste DONG cirka 225 mio. kroner 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også