EnergiWatch

Koch enig i millionafvisning til SE

Bestyrelsesformanden for Vækstfonden, Carsten Koch, mener også, at investeringsteamet i SE Blue Equity var for ringe til, at Dansk Vækstkapital skulle skyde 150 mio. kr. i kapitalfonden.

Foto: NIELSEN ESBEN

Carsten Koch tager nu til genmæle, efter at sekretariatet i Vækstfonden, hvor han er bestyrelsesformand, har været under beskydning i de seneste dage.

Grønne topchefer fik "grotesk" afslag på vækstkapital 

Det skyldes, at sekretariatet, der også er sekretariat for Dansk Vækstkapital, afviste at investere 150 mio. kr. i kapitalfonden SE Blue Equity.

SE truer med retssag efter millionafslag 

Dette mente kapitalfonden - samt bestyrelsen i Dansk Vækstkapital - ellers, at den var forpligtiget til, eftersom den selv mente, at den havde levet op til de krav, som sekretariatet havde stillet. Kravene omhandlede især kvaliteten af investeringstemaet i SE Blue Equity, som kapitalfonden skiftede ud i løbet af foråret, og som bestyrelsen i Dansk Vækstkapital efterfølgende mente var tilfredsstillende.

Det mente sekretariatet ikke og vendte tommelfingeren ned - og det kan Carsten Koch godt forstå, at den gjorde.

"Titler og positioner kvalificerer ikke i sig selv til tilsagn, og i sin helhed har sekretariatet ikke fundet SE Blue Equity kommercielt stærk nok. Det kan man være uenig i, og det er SE Blue Equitys bestyrelse naturligt nok. Men jeg har set processen og indstillingsgrundlaget grundigt efter i sømmene og kan sige, at jeg bakker 100 pct. op om sekretariatets arbejde," skriver han i et indlæg i Børsen, hvor han understreger, at han som bestyrelsesformand ikke deltager i beslutningsprocessen i Dansk Vækstkapital, men at han har været orienteret om sagen.

Utilstrækkelig ledelse kostede SE millionbevilling

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch


Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs