EnergiWatch

Polakker siger ja til DONG's frasalg

De polske konkurrencemyndigheder godkender DONG Energy's salg af polsk onshore vindforretning.

Banen er nu klar til et frasalg af DONG's polske onshore vindforretning til PGE og Energa.

De polske konkurrencemyndigheder har nemlig nikket ja en gennemførelse af salget, oplyser DONG i en selskabsmeddelelse. 

"På den baggrund forventes frasalget afsluttet i løbet af de kommende uger," skriver DONG og understreger, at godkendelsen dog ikke ændrer DONG Energy's tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2013 eller det forventede investeringsniveau for 2013-2014.

DONG får ekstra skatteregning på 11,3 mia. kr. 

Afhændelsen er en del af DONG's plan om at hente kapital via frasalg for at nedbringe selskabets massive gæld. Det polske salg indbringer omkring 1,8 mia. kr., har DONG tidligere oplyst.

"Salget er et skridt i retning af at realisere DONG's tidligere udmeldte plan om at frasælge aktiver til en samlet værdi af 10 milliarder kroner i løbet af 2013 og 2014," lød det fra koncernchef, Henrik Poulsen tidligere på året.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs