Økonomisk krise rammer europæisk energigigant

Første kvartal bød på et trist ti procents fald for den italienske energikoncern Enel. Selskabet forklarer nedgangen med faldende efterspørgsel.
Foto: SSE
Foto: SSE

Den træge økonomiske udvikling i Europa præger årets første kvartalsregnskab fra den italienske energikæmpe Enel.

Bundlinjen er faldet med 10,7 pct. til 2.6 mia. euro, mens omsætningen i kvartalet er faldet med 1,5 pct. til 20.9 mia. euro.

Selskabet, der er Europas andetstørste målt på markedsværdi, oplyser, at salget af el faldt med 7,1 pct. i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes særligt nedgang på det italienske, franske og spanske marked.

Italienske Enel vil investere 45 mia. i grøn energi 

Efterspørgslen på el er faldet med 4 pct. i Italien og 4,3 pct. i Spanien, og det vil ikke forbedre sig mærkbart foreløbig, mener selskabet.

"Det makroøkonomiske scenarie for de modne lande i eurozonen peger på en negativ vækst på 0,3 pct. i 2013 og vedholdende usikkerhed i de kommende år. Omvendt ser væksttrenden ud til at fortsætte i nogle latinamerikanske lande og Rusland. På den baggrund er det gruppens strategi at fastholde marginer i modne markeder og samtidig vokse på vækstmarkeder og i forretningen for vedvarende energi," skriver selskabet i regnskabet.

Enel-gruppen er et multinationalt energikonglomerat, der opererer i 40 lande på tværs af fire kontinenter med bl.a. distribution af el til 61 mio. kunder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs