EnergiWatch

Økonomisk krise rammer europæisk energigigant

Første kvartal bød på et trist ti procents fald for den italienske energikoncern Enel. Selskabet forklarer nedgangen med faldende efterspørgsel.

Foto: SSE

Den træge økonomiske udvikling i Europa præger årets første kvartalsregnskab fra den italienske energikæmpe Enel.

Bundlinjen er faldet med 10,7 pct. til 2.6 mia. euro, mens omsætningen i kvartalet er faldet med 1,5 pct. til 20.9 mia. euro.

Selskabet, der er Europas andetstørste målt på markedsværdi, oplyser, at salget af el faldt med 7,1 pct. i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes særligt nedgang på det italienske, franske og spanske marked.

Italienske Enel vil investere 45 mia. i grøn energi 

Efterspørgslen på el er faldet med 4 pct. i Italien og 4,3 pct. i Spanien, og det vil ikke forbedre sig mærkbart foreløbig, mener selskabet.

"Det makroøkonomiske scenarie for de modne lande i eurozonen peger på en negativ vækst på 0,3 pct. i 2013 og vedholdende usikkerhed i de kommende år. Omvendt ser væksttrenden ud til at fortsætte i nogle latinamerikanske lande og Rusland. På den baggrund er det gruppens strategi at fastholde marginer i modne markeder og samtidig vokse på vækstmarkeder og i forretningen for vedvarende energi," skriver selskabet i regnskabet.

Enel-gruppen er et multinationalt energikonglomerat, der opererer i 40 lande på tværs af fire kontinenter med bl.a. distribution af el til 61 mio. kunder.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs