EnergiWatch

SEAS-NVE klar til flere DONG-aktier

Direktøren i det sjællandske energiselskab SEAS-NVE melder sig klar klar til at køre flere aktier i DONG Energy. Det sker efter nedjustering af ejerposten på mere end en halv milliard, skriver Børsen.

Foto: DONG

600 millioner. Så meget har energiselskabet SEAS-NVE nedskrevet sin aktiepost i kriseramte DONG Energy med. Direktøren er klar til at købe flere aktier, skriver Børsen.

SEAS-NVE sidder i dag med 10 procent af aktierne i den delvist statsejede energikæmpe, men den ejerandel risikerer at blive udvandet i DONG Energy's jagt på ny kapital. Det vil ske, hvis DONG Energy vælger at udstede nye aktier.

"Det er vigtigt for os at holde os over 10 pct. af aktierne i DONG Energy. Det er en magisk grænse, for så længe vi ligger der, er det skattefrit udbytte for os," siger Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE til Børsen.

Efter nedskrivingen har energiselskabets aktier i DONG en værdi på omkring fire milliarder kroner. Hjulmand siger til Børsen, at han er klar til at øge ejerandelen i DONG med 1-2 pct.

Selvom direktøren erklærer sig klar til at fastholde ejerandelen på 10 pct. ved at købe flere aktier i tilfælde af en aktieudstedelse, udelukker han ikke muligheden for at sælge beholdningen. Den nuværende ordning i DONG indeholder nemlig en lukrativ mulighed for at sælge aktiebeholdningen til staten. Det vindue lukker i 2015.

Laveste tabsniveau hos Dong i et år

DONG afviser sparehensyn i sammenlægning

DONG samler afdelinger og fyrer koncerndirektør  

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs