Analytiker: Underligt aggressive mål fra GE

Den amerikanske energigant General Electric (GE) har ambitiøse forventninger til vinddivisionen i år. Lige lovlig optimistiske, mener Sydbanks vindanalytiker

Den store amerikanske Vestas-konkurrent General Electric tror på, at de kan matche det samme niveau for afskibning af vindmøller i sidste halvår i år, som de nåede i efteråret 2012.

Men det giver ikke særlig meget mening, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans, som fortæller at der i år ventes et stort fald i det amerikanske vindmøllemarked.

"Jeg tvivler stærkt på, at deres fremdrift uden for USA kan blive så markant, når 2012 stort set kun har været USA. Samtidig har jeg meget svært ved at se, at man kan opstille og aflevere det antal vindmøller i USA i andet halvår," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Det amerikanske vindmarked er meget følsomt over for PTC-ordningen, der gennem flere år har givet skatterabatter på området. Efter en længere fase med tvivl om ordningens fremtidige form fremlagde de amerikanske myndigheder detaljer for en uge siden. Den ventetid har ifølge analytikeren betydet, at ordrebogen er tynd på nuværende tidspunkt.

USA klar med PTC-detaljer 

"Så jeg synes godt nok, at det ser vældigt aggressivt ud, hvis de mener, at at skal aflevere flere møller i andet halvår 2013 end i andet halvår 2012," siger han og tilføjer, at GE skal lave et decideret kæmpegennembrud i Europa og Asien, hvis de skal nå deres mål.

GE forventer i år at afskibe godt 5 gigawatt i 2470 møller. Vestas forventer mellem 4 og 5 megawatt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også