EnergiWatch

USA beskylder Alstom for bestikkelse

Det amerikanske justitsministerium anklager to chefer Alstom for at have bestukket indonesiske politikere i forsøget på at få fingrene i kraftværkskontrakt.

En tidligere og en nuværende chef fra det franske energi- og ingeniørfirma Alstom anklages nu officielt af det amerikanske justitsministerium for at have bestukket indonesiske parlamentsmedlemmer og embedsmænd i det statslige indonesiske energiselskab PLN.

Bestikkelsen skulle være sket i forbindelse Alstoms forsøg på at få kontrakter til et kraftværksprojekt i den sydlige del af Sumatra i perioden 2002-2009, skriver France 24.

Den ene af de to chefer har allerede erkendt sin skyld i november, men det var først i denne uge, at USA offentliggjorde anklagerne, som skyldes, at de to chefer opererede fra Alstoms amerikanske kontor i Connecticut.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs