Hawaii-elselskab bankes yderligere ned efter nedgradering og suspenderet udbytte

Hawaiian Electric får flere tæsk på det amerikanske formarked efter at være blevet sagsøgt af det hawaiianske amt Maui.
Foto: Mike Blake
Foto: Mike Blake
AF MARKETWIRE

Det er i løbet af få dage gået fra slemt til værre for forsyningsselskabet Hawaiian Electric, der fredag bliver sendt yderligere ned i det amerikanske formarked efter et søgsmål og nedgraderet kreditvurdering.

Torsdag annoncerede det hawaiianske amt Maui, at det sagsøger selskabet for at have opført sig forsømmeligt i forbindelse med de voldsomme skovbrande, der har hærget øen og kostet mindst 115 mennesker livet.

Dertil kommer, at Maui Electric kort tid efter meddelte, at udbyttet vil blive for at bevare en tilstrækkeligt kapital, og at selskabet har brugt det meste af sin 375 mio. dollar store kreditfacilitet.

Det har fredag fået bureauet S&P til at sænke sin kreditvurdering til B- fra tidligere BB-. Dermed ryger selskabet længere ned i såkaldt junk-territorium.

Det kommer blot en uge efter, at vurderingsbureauet sænkede sin vurdering til BB- fra BBB-.

Hawaiian Electric driver det forsyningsselskab, der leverer strøm til Maui. De lokale myndigheder på øen har nu sagsøgt selskabet for ikke at slå forsyningerne fra trods advarsler fra meteorologer om, at forholdene kunne skabe kritiske brandforhold.

Analytikere er ifølge Bloomberg begyndt at rejse spørgsmål om, hvorvidt Hawaiian Electric, et af de mindste børsnoterede amerikanske forsyningsselskaber, vil være i stand til at modstå presset, hvis det ender med at være skyldig.

Aktien falder 17,3 pct. i formarkedet til 9,82 dollar. I begyndelsen af august kostede en aktie i selskabet godt 39 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også