NKT vil sælge nye aktier for op til 2,74 mia. kr.

Provenu fra aktiesalg skal bruges til investeringer i produktions- og installationskapacitet hos kabelproducenten.
NKT vil hente stor sum penge gennem aktiesalg til nye investeringer | Foto: Nkt
NKT vil hente stor sum penge gennem aktiesalg til nye investeringer | Foto: Nkt
AF MARKETWIRE

NKT vil sælge en stor portion nye aktier, der skal indbringe op til 2,74 mia. kr.

Det fremgår af et prospekt fra selskabet torsdag.

I alt udbydes lige over 10,7 mio. aktier til en tegningskurs på 255 kr. per aktie.

”Nettoprovenuet skal bidrage til investeringer i produktions- og installationskapacitet, således at NKT kan eksekvere på dens nuværende rekordhøje ordrebeholdning i højspændingsforretningen og for at kunne imødekomme forventet fremtidig efterspørgsel,” skriver NKT i en meddelelse.

Eksisterende aktionærer i NKT har fortegningsret, og det kræver fire eksisterende aktier at få ret til at tegne én ny aktie.

Tegningsretterne kan handles fra 12. juni til 23. juni, og tegningsperioden for de nye aktier løber fra 14. juni til 27. juni.

”Enhver tegningsret, som ikke er udnyttet i tegningsperioden, vil bortfalde uden værdi og uden kompensation til indehaveren. Disse resterende tegningsretter kan tegnes af berettigede eksisterende aktionærer i selskabet og kvalificerede investorer i løbet af tegningsperioden,” skriver NKT.

NKT oplyste allerede 24. maj, at selskabet havde til hensigt at hente omkring 350 mio. euro - svarende til cirka 2,6 mia. kr. - ved at udstede nye aktier.

Det fik på dagen aktien til at stige tæt på 9 pct., hvilket ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen skyldtes lettelse blandt investorerne.

”350 mio. euro er væsentligt mindre, end investorerne havde frygtet. Det er der slet ingen tvivl om,” sagde han med henvisning til, at der havde været spekuleret i et større beløb, efter myndigheder blokerede NKT’s planlagte frasalg af NKT Photonics.

Ifølge NKT er det forventningen, at nettoprovenuet vil være omkring 2,65 mia. kr. efter fradrag af de estimerede omkostninger og udgifter forbundet med udbuddet, hvis alle nye aktier tegnes.

NKT-aktien falder ved åbning tirsdag 1,6 pct. til 417,20 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også