Aalborg Forsyning var advaret om kulselskab i skattely

Få uger før en kulhandel for over 600 mio. kr. blev Aalborg Forsyning gjort opmærksom på, at leverandøren befandt sig i en række skattelylande.
Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Det kom som en overraskelse for Aalborg Forsyning, da det gik op for dem, at Mercuria Energy Trading, som energiselskabet købte kul for 600 mio. kr. af, befandt sig i skattely, men nye dokumenter viser en anden historie.

14 dage før handlen blev underskrevet blev Aalborg Forsyning nemlig gjort opmærksom på, at selskabet er ejet af virksomheder i Schweiz, Holland, Singapore, Cypern og De Britiske Jomfruøer. Det fremgår af et dokument fra Mercuria tilsendt Aalborg Forsyning den 21. marts 2022, skriver mediet Danwatch.

Aalborg Forsynings bestyrelsesformand Per Clausen blev ellers overrasket over, at Danwatch tidligere kunne afsløre, at selskabet handlede med skattesky selskaber, men holder fast i, at han ikke var vidende om forholdene trods de seneste dokumenter, der er kommet op til overfladen.

”Mit indtryk har været, at dem vi handlede med var et firma, som var registreret i Schweiz. Altså det er også det, som Mercuria Energy Trading er, og så har de så et holdingselskab, som hvis man går til det, man kan kalde den ultimative ejer, så er det registreret på De Britiske Jomfruøer. Og det har jeg ikke været vidende om, før sagen blev taget op til sidst,” siger Per Clausen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også