Verdo vil bygge bygge kæmpelager til varmt vand i Randers

Den randrussianske energikoncern er i fuld gang med at gentænke både sin egen sin rolle og energiforsyningen til Randers, som i fremtiden bliver langt mere decentral. 
Foto: Stine Rasmussen
Foto: Stine Rasmussen

I 2036 lukker kraftvarmeværket på Randers Havn, og Verdo - tidligere Energi Randers - er derfor i fuld gang med planerne for fremtidens energiforsyning for randrussianerne. 

Selskabet er blandt andet i gang med planerne for et kæmpestort lager, der skal kunne rumme tusindvis af kubikmeter varmt vand. 

Det skriver Randers Amtsavis

”Vi forventer at finde den rigtige placering hen over sommeren, og så kommer det til at gå hurtigt med etableringen. Lige nu har vi et lager, der kan rumme 6000 kubikmeter, og det nye lager skal måske være fem gange så stort,” fortæller Jesper Møller Larsen, der er direktør i Verdo til avisen. 

Målet er at lagre energi i vandet.

Verdo arbejder også på, at kunne levere køling til store butikker og virksomheder i byen og derefter genbruge det varme vand til opvarmning af boliger, og selskabet overvejer, hvordan det kan involvere sig i produktionen af grøn energi i fremtiden. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs