Norlys' brug af diætpenge møder kritik indefra

Et medlem af Norlys’ repræsentantskab kritiserer energiselskabets brug af diætpenge. Midlerne gives som kompensation for tiden, bestyrelsesmedlemmer bruger på møder, lyder det fra energiselskabet.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Andelsselskabet Norlys’ brug af diætpenge er faldet det nyligt tiltrådte repræsentantskabsmedlem Mogens Sparre for brystet, der ikke forstår, at omfanget af diætkronerne er så stort.

Det kommer i slipstrømmen af Norlys’ vederlagsrapport for 2022, hvor medlemmer af energiselskabets bestyrelse og repræsentantskab har modtaget diaæter for op mod 340.000 kr. på et år, og det ”virker forkert” ifølge repræsentantskabsmedlemmet, skriver Nordjyske.

Mogens Sparre hæfter sig særligt ved, at diætpenge også bliver udbetalt ved onlinemøder, men ifølge Norlys’ pressechef Michelle Hald gives der diætpenge som kompensation for den tid, bestyrelsesmedlemmerne bruger på møder:

”Derfor afviger et onlinemøde ikke fra et fysisk møde i forhold til forbrug af tid, som er det, en mødediæt er udtryk for”, udtaler hun i et skriftligt svar til Nordjyske.

Ifølge seniorrådgiver på Aalborg University Business School, Lars Krull, kan Norlys godt bruge diæter som en form for ekstrahonorar.

Norlys ejes af 800.000 andelshavere, hvoraf 670 af disse er repræsentantskabsmedlemmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter