Aura fordobler driftsresultatet – men ender med underskud

Energikoncernen har tabt penge på at sælge strøm til forbrugerne, men kan til gengæld glæde sig over en højere indtjening på sine vindmøller. 
Foto: Pr Aura Energi
Foto: Pr Aura Energi

”En fordobling af resultatet på den primære drift fra 61 millioner kroner til 127 millioner kroner er naturligvis meget tilfredsstillende, og særligt glædeligt er det, at alle vores forretningsområder - på nær handlen med energi - har gjort det rigtig flot,” lyder det fra Carsten Höegh Christiansen, der er adm. direktør i Aura, om energikoncernens årsregnskabet i en meddelelse.

Men samtidig må både Carsten Höegh Christiansen og Aura sande, at alt ikke er helt tilfredsstillende. Således ender årsresultatet på minus 11,4 mio. kr. 

Det er et stykke fra det overskud på mellem 40 til 45 mio. kr., som selskabet havde forventet.

Det er især posten for finansielle omkostninger, der har trukket ned med et minus på 129 mio. kr. Her stammer 54,2 mio. kr. fra Auras aktiepost i Ørsted, hvor værdien er skrumpet, mens der også er tabt 68,2 mio. kr. på selskabets portefølje af værdipapirer.

”Vi er ligesom rigtig mange andre blevet ramt af, at de finansielle markeder har udviklet sig særdeles negativt i 2022, så selvom vores indtjening på produktion af vindenergi har været rekordstor, er vores samlede resultat ikke på niveau med de foregående år,” udtaler Carsten Höegh Christiansen, der henviser til de 83,3 mio. kr., som koncernens vindmøller hev hjem i 2022. 

En markant stigning fra de 8 mio. Aura tjente på sine vindmøller i 2021. 

Derudover bidrog selskabets netforretning, Dinel, med et samlet plus på 32,3 mio. kr. 

Produktskifte kostede

Ellers er 2022 året, hvor de høje energipriser er medvirkende til, at Auras omsætning steg markant og gik fra 960,3 mio. kr. til 1,93 mia. kr. Det er især omsætningen i segmentet Energi & Teknik, der dækker over elhandel, installation, ladeinfrastruktur og delebil, der er gået frem. Her er omsætningen steget fra 592,3 mio. kr. til 1,46 mia. kr.

Men selvom omsætningen er steget voldsomt i divisionen for elhandel, så ender forretningen alligevel med et underskud på 32 mio. kr. Det skyldes ifølge energiselskabet især, at mange kunder undervejs i andet halvår valgte at gå fra et fastprisprodukt til aftaler med fleksible priser.

”Vi har taget tabet for de kunder, der helt forståeligt valgte en anden aftale hen over efteråret og vinteren. Vores udfordring blev så, at vi havde prissikret 4. kvartal til vores private kunder, ved at indkøbe det forventede forbrug i august og september, hvor priserne viste sig at være meget højere end salgsprisen i 4. kvartal,” forklarer Carsten Höegh Christiansen.

Af regnskabet fremgår det, at Aura forventer at hente et overskud før skat på mellem 95 til 105 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs