SSE opjusterer forventninger

Klarhed om indtjeningsudviklingen får det britiske energiselskab til at opjustere.
Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie for året på mere end 160 pence mod en tidligere forventning om et resultat på mere end 150 pence. | Foto: Pr Sse
Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie for året på mere end 160 pence mod en tidligere forventning om et resultat på mere end 150 pence. | Foto: Pr Sse
AF MARKETWIRE

Det britiske energiforsyningsselskab SSE, som er en stor udvikler af vedvarende energiprojekter, opjusterer forventningerne til 2022/23 efter at have opnået mere klarhed om indtjeningsudviklingen.

Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie for året på mere end 160 pence mod en tidligere forventning om et resultat på mere end 150 pence.

”Dette reflekterer styrken og stabiliteten af selskabets balancerede miks imellem reguleret og markedsvendte forretning og den fortsatte indsnævring af spændet for det sandsynlige finansielle udfald for perioden,” skriver SSE.

Det er dog ikke produktionen af vedvarende energi, der er baggrunden, da den har været lavere end planlagt.

Selskabet venter i 2022/23 at gennemføre rekordstore investeringer for 2,5 mia. pund, hvilket er uændret i forhold til det tidligere udmeldte.

”Den stærke udvikling positionerer os godt til at fortsætte vores omfattende investeringsprogram, og vi vil opdatere mere detaljeret om udviklingen i maj,” siger selskabets finansdirektør Gregor Alexander i meddelelsen.

Den vedvarende energi-del af selskabet, SSE Renewables, har en portefølje på omkring 4 gigawatt landvind, offshorevind og hydroenergi.

SSE har hovedkontor i Perth i Skotland og er noteret på London Stock Exchange, hvor det er en del af det ledende britiske FTSE 100-indeks med en markedsandel på 18,9 mia. pund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs