Vattenfall ønsker fortsat åben dør-ordning

Selvom det svenske energiselskab ikke har budt ind på havvindområder gennem den nu bremsede ordning, bejler det til, at den bør fortsætte. 
Foto: Vattenfall
Foto: Vattenfall

Selvom Vattenfall måske ikke just var den største fortaler for åben dør-ordningen i den form, den tidligere har haft, så ønsker det svenske energiselskab, der er den suverænt største operatør af havvind på dansk sokkel, ikke at ordningen skal dø. 

For der er brug for, at udviklerne selv kan tage initiativ til vedvarende energi, siger Ane Mette Lysbech-Kleis, global chef for udvikling af havvind i Vattenfall, i et interview med Børsen.

“Vi ved ikke, hvad afklaringen af statsstøtte ender med, men der kommer også en tid på den anden side. Og der opfordrer vi til, at der fortsat er en form for åben dør-ordning,” siger hun og understreger, at det bør være i overensstemmelse med EU-reglerne. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs