Enel viste stærkere takter end ventet i 2022

Højere end ventet produktion fra Enels varmekraftværker samt vind- og solenergi mere end opvejede det skuffende bidrag fra selskabets vandkraftværker.
Foto: Enel
Foto: Enel
AF MARKETWIRE

Det italienske energiselskab Enel nød godt af højere energiproduktion fra et flertal af sine kraftværker, der opvejede en opbremsning i produktionen fra vandkraftværkerne.

Enels justerede nettooverskud endte på 5,39 mia. euro, og det var højere end de 5,19 mia. euro, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Det oversteg også Enels egne forventninger, som energiselskabet sænkede i november på forventning om et lavere bidrag fra sine aktiviteter i Italien.

Højere end ventet produktion fra Enels varmekraftværker samt vind- og solenergi mere end opvejede det skuffende bidrag fra selskabets vandkraftværker, skriver det italienske energiselskab i sit regnskab ifølge Bloomberg News.

Det er ”takket være modstandsdygtigheden i vores integrerede forretningsmodel,” at Enel var i stand til at overgå sine forventninger, oplyser topchef Francesco Starace.

Energiselskabet foreslår et udbytte til aktionærerne på 0,43 euro per aktie, men afviser ikke, at det ”kan forbedres, hvis omstændighederne tillader det”, fremgår det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også