Ørsted-chef: Stiger renten betydeligt kan det presse projekter

Sunrise Wind-projektet ser fortsat ud til at være en enlig svale, slår direktøren fast. Men stiger renterne betydeligt, så kan det påvirke andre projekter.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

Da Ørsted for knap to uger siden udsendte sit foreløbige regnskab, skabte det rynkede øjenbryn hos flere investorer, at det danske energiselskab havde været nødsaget til at foretage en nedskrivning på 2,5 mia. kr. på det amerikanske Sunrise Wind-projekt på grund af stigninger i projektomkostningerne

På den efterfølgende telekonference slog Ørsted dog fast, at der var tale om en enlig svale. Sådan ser det fortsat ud, lyder det fra topchef Mads Nipper. Men stiger renterne betydeligt, kan det godt få betydning for andre projekter.

”Vi ser inflation på alle projekter, som vi har vundet, men ikke truffet endelige investeringsbeslutninger på. Der arbejder vi benhårdt på at afbøde effekterne fra inflationen, som jo er betydelig på det grej vi køber. Samtidig er renterne steget og dermed også kapitalomkostninger. Derfor er vores projektportefølje, som vi ikke er i gang med at bygge negativt påvirket af renter og inflation,” siger Mads Nipper.

Det var dog kun Sunrise-projektet, der var presset i en sådan grad, at det kostede en nedskrivning.

”De andre projekter ligger fornuftigt. Vi har både Revolution Wind og Ocean Wind 1, som vi snart skal bygge - der er vi så låst fast i vores bruttoinvesteringer, at inflationen vil have begrænset påvirkning, mens renterne, hvis de stiger yderligere 1,2,3 basispoint, så kan vi ikke afvise en nedskrivning. Men som det ser ud nu, er det kun Sunrise-projektet,” siger Mads Nipper.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også