Tyske RWE deler overskud fra grøn energi med kommuner

Det tyske energiselskab ser den frivillige overskudsdeling som ”en god mulighed for at kunne forbedre accept af energiomstillingen lokalt”.
Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS / X03860
Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS / X03860
AF MARKETWIRE

Den tyske energikæmpe RWE vil dele overskuddet fra sine vind- og solparker med tyske kommuner, hvor de grønne energiparker ligger.

Fra 1. januar skydes ”RWE Climate Bonus” i gang for både eksisterende og fremtidige parker, skriver Renews.biz.

Det tyske energiselskab ser den frivillige overskudsdeling som ”en god mulighed for at kunne forbedre accept af energiomstillingen lokalt”.

Kommuner, der er afhængige af vedvarende energi produceret af RWE, kan potentielt bruge de ekstra indtægter til økonomisk at styrke eksempelvis daginstitutioner, skoler eller andet.

Indtil nu har det ifølge loven kun været kommuner, hvor vindmøller har været godkendt siden januar 2021, der har haft denne fordel, skriver Renews.biz.

”En ren og sikker strømforsyning kræver udvidelse af vedvarende energi. Og forudsætningerne for dette er områder til vind- og solanlæg samt accept af lokalbefolkningen - også til eksisterende projekter,” siger Katja Wünschel, der er direktør for divisionen Onshore Wind and Solar Europe & Australia hos RWE Renewables, og fortsætter:

”Hvis kommunerne får del i overskuddet af vedvarende energianlæg, kommer det alle til gode. Den frivillige kommunale afgift kan være med til at fremskynde energiomstillingen.”

”Klimabonusen” udbetales per kWh produceret elektricitet, og derfor er det især kommuner, hvor der produceres meget grøn energi, der har den største fordel, oplyser RWE. Og det kan give et yderligere incitament til at erstatte ældre enheder med moderne.

I april i år udskiftede RWE eksempelvis 15 ældre møller på sin vindmøllepark Krusemark-Ellingen med seks moderne, kraftigere møller. Og nu har parken en samlet kapacitet på 19,8 megawatt (MW) mod før 15,7 MW.

Det betyder, at RWE har været i stand til at øge elproduktionen her med omkring 300 pct., skriver branchemediet.

De kommuner, hvori disse seks vindmøller er placeret, kan forvente en indtægt på omkring 120.000 eur årligt fra 2023 mod før 40.000 euro uden opgraderingen af parken.

RWE driver i øjeblikket omkring 90 vindmølleparker på landsplan i det tyske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også