EnergiWatch

Nexel deler kontrakter ud for hundredvis af millioner

Serviceselskabet har i forbindelse med et udbud indgået femårige kontrakter med tre leverandører for over 300 mio. kr. om året.

Foto: PR / Nexel

Over de kommende fem til otte år skal Bravida, Kemp & Lauritzen og konsortiet NKEL bestående af Nordkysten og Eltel assistere Nexel i at holde elnettet under Radius og Cerius i ørene.

Men eftersom elnet som bekendt ikke har øre, så skal de tre selskab som en del af et udbud nu stå for gravearbejder og planlagte arbejder på 10 kv- og 04 kv-nettene. Kontrakterne med selskaber løber i fem i år, men der er mulighed for at forlængere med yderligere tre år, oplyser Nexel i en meddelelse. Her fremgår det også, at kontrakterne har en værdi på over 300 mio. kr. om året.

”Over de seneste par år har vi oplevet, at behovet for både menneskelige og materielle ressourcer stiger i vores sektor. Derfor har vi haft brug for at gentænke vores samarbejder ude i marken for at sikre, at vi altid har den fornødne kapacitet til at hjælpe kunderne hurtigst muligt og forstærke elnettet rettidigt. For at øge fleksibiliteten og hurtigheden opdeler vi derfor som noget nyt vores områder i zoner,” udtaler Anders Vikkelsø, der er adm. direktør for Nexel, og fortsætter:

”Opstår der en situation, hvor den ene entreprenør ikke har kapacitet til at løfte en opgave, så kan entreprenøren i nabo-zonen træde til. Den fleksibilitet skal komme Cerius’ og Radius’ kunder til gavn i form af hurtigere tilslutningstider og større vished om til hvilken dato, de kan forvente at blive tilsluttet elnettet.”

Kort fortalt er Nexel, Cerius og Radius Elnet alle tre ejet af energikoncernen Andel. Hvor de to sidstnævnte er netselskaber, så er Nexel et serviceselskab, hvis primære opgave er at bistå de to netselskaber i at ”drive, vedligeholde, forstærke og udbygge.”

Andel omdøber driftsselskab

Andel styrker bestyrelser i datterselskaber

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs