EnergiWatch

Analytiker: Ny Ørsted-struktur giver mening

Opdelingen i regioner giver god mening, når man tænker på, hvordan udbygningen af havvind bliver globalt, lyder det fra aktieanalytiker hos Sydbank.

Foto: Ørsted

Ørsteds beslutning om at lægge organisationsstrukturen om giver god mening for selskabet, da det nemmere vil kunne henvende sig til de enkelte regioner.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytiker Per Fogh i Sydbank, der dog ser begrænset effekt af ændringen uden for Ørsted.

”Det er en stor ændring i måden, man gør det internt i Ørsted, og hvordan man organiserer sig, hvor man nu deler det op i regioner for at få en bedre føling med områderne,” siger han til MarketWire.

Som led i strukturændringen har Ørsted erstattet sin kommercielle afdeling og Onshore-området til fordel for regionerne Europa, Amerika samt Asien og Stillehavsområdet.

”Det giver god mening, når man tænker på, hvordan udbygningen af havvind bliver globalt. Det bliver ikke kun et europæisk eller amerikansk fænomen, men et globalt et. Vi skal se mere havvind, landvind og solenergi. Det at begynde at dele forretningen op for at henvende sig til de enkelte regioner, synes jeg faktisk er positivt,” forklarer aktieanalytikeren.

Ørsted er samme dag som meddelelsen åbnet i rødt i et ellers grønt C25.

Det kan ifølge Per Fogh have to årsager: Dels vandt aktien knap 6,9 pct. mandag uden noget selskabsspecifikt til at køre aktien op.

Og desuden hedder det i dagens meddelelse, at Ørsteds kommercielle direktør og viceadministrerende direktør, Martin Neubert, som led i strukturændringen har valgt at byde selskabet farvel efter 15 år.

”Det er endnu en af de her markante figurer i Ørsted, som har været med til at lave den transformation af Ørsted, det har været gennem de seneste 15 år.”

”Når vi ser flere af de her højtstående medarbejdere, der har været i Ørsted rigtig længe, som forlader selskabet, kan det godt noget, der sætter sig lidt i aktien,” vurderer Per Fogh.

Ørsted falder tirsdag 1,3 pct. til 640,90 kr.

Ørsted ændrer igen organisationen

Ørsted skal på jagt efter mandskab og kul

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs