EnergiWatch

RWE styrker sig med milliardopkøb i USA

Det tyske energiselskab RWE har placeret sig som fjerdestørste aktør inden for vedvarende energi på det amerikanske marked efter overtagelsen af energiforretning.

Foto: RWE

Den tyske energikæmpe RWE har i weekenden indgået en aftale om et opkøb i USA for 6,8 mia. dollar af Consolidated Edisons grønne energiforretning.

Med overtagelsen styrker den tyske konkurrent til Ørsted sin position inden for vedvarende energi i USA, hvor RWE vil blive den fjerdestørste aktør.

Overtagelsen vil nemlig skabe en samlet forretning i USA, skriver Recharge News, på 7,2 gigawatt i drift og en pipeline på 24 gigawatt.

Consolidated Edison Clean Energy Business kommer nemlig med 3 gigawatt i drift, heraf 90 pct. fra sol, mens en udviklingsportefølje på 7 gigawatt, og i kombination med RWE’s eksisterende forretning inden for vedvarende energi giver det ifølge RWE selv ”en perfekt balanceret portefølje på tværs af landvind, sol og batterier”.

I forbindelse med overtagelsen vil RWE sikre finansiering via salg af konvertible obligationer for 2,4 mia. euro, hvorigennem Qatar Investment Authority vil blive aktionær i RWE med en ejerandel på godt 9 pct.

RWE finder partner til lettisk havvind

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs