EnergiWatch

Ørsteds planer om at udfase kul møder kritik

Energiselskabets klimaplaner risikerer at sende de i forvejen høje elpriser yderligere i vejret, mener adm. direktør i Houmøller Consulting.

Foto: Ørsted / PR

Ørsteds klimaplaner om at stoppe afbrændingen af kul i foråret 2023 møder kritik, da udfasningen risikerer at gøre elregningen endnu større.

Det skriver Finans.

Det mener Anders Houmøller, der er adm. direktør i Houmøller Consulting og tidligere direktør for den nordiske elbørs Nord Pools danske kontor, som nu opfordrer Ørsted til at sætte klimaplanerne på pause.

”Det vil simpelthen være ansvarsløst at lukke elproduktionskapacitet i løbet af 2023. Vi kan se, at markedet forventer absurd høje elpriser igennem hele 2023, så det er helt galt, hvis Ørsted lukker ned for kulkraft i Danmark,” siger han.

Energistyrelsen bekræfter til Finans, at man er i dialog med Ørsted vedr. brugen af kul, der ellers er en afgørende del af energiselskabets klimaplan om at reducere 98 pct. CO2-udledning fra egen drift i 2025.

Topsoe mister igen økonomidirektør

Rockwool nedjusterer på baggrund af voldsomme energipriser

Russerne vil måske lukke ukrainsk atomkraftværk

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs