EnergiWatch

Energiselskaber fylder meget i rekordstor bunke klager til forbrugerombudsmanden

Forbrugerombudsmanden har blandt andet oplevet en stigning i klager over ulovligt telefonsalg i 2020 og 2021, der særligt vedrører nogle få energiselskaber.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

De danske forbrugere har tilsyneladende fundet mere at brokke sig over.

Over de seneste to år har Forbrugerombudsmanden i hvert fald modtaget flere klager og andre henvendelser fra forbrugere end nogensinde tidligere.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i forbindelse med årsberetningen for 2020 og 2021.

Der er ikke noget klart svar på, hvorfor antallet af klager er steget så markant, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Men det er blandt andet gældsatte forbrugere, abonnementsfælder, ulovligt telefonsalg og andre former for vildledende markedsføring, som fylder i statistikken.

”Vi har konstateret en markant stigning i antal klager over ulovligt telefonsalg. Der har vi i 2020 og 2021 modtaget cirka 1000 klager om året. Og det er en markant stigning i forhold til tidligere,” siger Christina Toftegaard Nielsen og uddyber:

”Langt størstedelen af de klager, vi får over ulovligt telefonsalg, vedrører nogle få energiselskaber, som ringer til forbrugerne uden at have samtykke, og som ofte også vildleder forbrugerne under telefonsamtalen”.

Det fremgår ikke, hvilke energiselskaber, der er tale om.

Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med markedsføring og forbrugerbeskyttende regler.

Forbrugerombudsmanden har modtaget over 16.000 klager og henvendelser i 2020 og 2021. Lidt flere i 2020 end 2021.

Borgere kan klage til Forbrugerombudsmanden, hvis de for eksempel har oplevet markedsføring, som de har anset som værende ulovlig.

Forbrugerombudsmanden: Fire elselskaber opkræver ulovligt gebyr

Nye millioner og markant oprustning skal tredoble tilsyn med greenwashing

Naturgasselskaber anmeldt for greenwashing af Rådet for Grøn Omstilling

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs