EnergiWatch

Den franske regerings købspris på EDF sender aktien til vejrs

Den samlede pris på 9,7 mia. euro er ensbetydende med en klækkelig præmie til aktionærerne i selskabet.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS / X00234

Den franske regering har tirsdag sat pris på nationaliseringen af energiselskabet Électricité de France (EDF). Den samlede pris på 9,7 mia. euro er ensbetydende med en klækkelig præmie til aktionærerne i selskabet, skriver Bloomberg News.

Det sender i den grad aktien til vejrs tirsdag formiddag, hvor den handles 15,0 pct. højere i 11,76 euro på børsen i Paris.

Købsprisen for de resterende 16 pct. af aktierne i EDF, som den franske regering ikke i forvejen ejer, udgør en præmie på 53 pct. sammenlignet med lukkekursen den 5. juli, hvor regeringen offentliggjorde sin hensigt om at købe energiselskabet.

Buddet ventes indsendt til de franske finansmyndigheder i september, og handlen ventes lukket i midten af oktober, oplyser det franske finansministerium.

"Vi vurderer, at buddet er attraktivt og har en god chance for succes," vurderer Piotr Dzieciolowski, der er analytiker i Citigroup, i en analyse ifølge Bloomberg News.

Behovet for en nationalisering er blevet forstærket, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar, hvilket har lagt et pres på de franske husholdninger gennem højere energipriser som følge af sanktioner mod russisk eksport.

Derfor vil den franske regering tage fuldt ejerskab af EDF for at holde franskmændenes elregninger i ro, skriver Bloomberg News.

EDF suspenderet før flere detaljer om nationalisering

Kriseramt tysk energiselskab forhandler om redning med staten 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs