EnergiWatch

Færre danske vindmøller slukkes fremover

Green Power Denmark raser over, at Forsyningstilsynet har sagt god for Energinets nye model for modhandel, der ifølge organisationen kan føre til, at Energinet lukker grænsen mod Tyskland. Et fortegnet billede, afviser systemoperatøren.

Fremover kan f.eks. norske og svenske vandkraftværker også byde sig til i modhandelsmarkedet. | Foto: PR / Vattenfall

En Molbohistorie eller bare en god historie. Green Power Denmark og Energinet er mildest talt uenige om udlægningen, efter Forsyningstilsynet har godkendt den nye model for modhandel, som den danske systemoperatør anmeldte sidste år. Det betyder, at modhandlen fremover udbydes på intraday-markedet og dermed ikke længere er forbeholdt danske men også f.eks. norske og svenske aktører.

Ifølge Green Power Denmark – interesseorganisation for bl.a. de producenter, der hidtil har haft markedet for sig selv – er det en uhyre dårlig løsning. Den sammenlignes med molboen, der skal jage en stork væk fra sin kornmark. Men fordi han han store fødder, får han otte mand til at bære ham på et bræt for at undgå, at han træder kornet ned. Med andre ord en løsning, der er værre end problemet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs