EnergiWatch

Ørsted-chef: Det er blevet mange milliarder dyrere at bygge vindparker

Lande, der skal til at investere i vindmøller, bør have en forståelse for, at priserne er steget markant, lyder det fra Ørsted-direktør.

Adm. direktør i Ørsted, Mads Nipper. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Inflation i råvarepriserne betyder, at det kommer til at blive flere milliarder kroner dyrere at opføre vindmølleparker, og det skal staterne rundt om i verden forberede sig på.

Sådan lyder et af budskaberne fra Mads Nipper, topchef for vindparkudvikleren Ørsted, i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.

Aktuelt ser han priser på stål, der er steget 70 pct., og det gør det markant dyrere at bygge møller og opføre parkerne.

”Til sådan en middelsvær vindmøllepark, der bruger man flere hundrede tusinde ton stål, så det er ikke småpenge. Det er mange milliarder kroner, det er blevet dyrere samtidig med, at afkastkravet er steget,” siger han.

De stigende priser kommer primært til at få betydning for de fremtidige auktioner, som Ørsted håber på at vinde.

”De auktioner, vi har vundet, dem kender vi jo prisen på, men når materialerne bliver dyrere, så bliver det selvfølgelig også dyrere at bygge,” siger Mads Nipper.

”Så det handler om - i forhold til de bud der kommer nu - at sikre, at der er en forståelse fra de lande, der udbyder auktioner, at når materialerne er blevet så meget dyrere, så skal vi acceptere, at det bliver en smule dyrere, også efter priserne jo egentlig er faldet markant de sidste ti år. Det er nødvendigt, hvis der stadig skal være kapital til industrien,” lyder det videre.

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs