EnergiWatch

Rygter om mulig nationalisering og afnotering sender EDF til vejrs

Frankrigs regering undersøger to muligheder for at afnotere EDF, som den franske stat i forvejen ejer 84 pct. af, skriver Les Echos uden at oplyse sine kilder.

Foto: DENIS CHARLET/AFP / AFP

Det franske energiselskab Electricite de France (EDF) har lagt sig i spidsen af det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600, efter at den franske regering ifølge mediet Les Echos overvejer at nationalisere selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

EDF stiger efter onsdag sidst på formiddagen 6,4 pct. til 8,62 euro på børsen i Paris.

Frankrigs regering undersøger to muligheder for at afnotere EDF, som den franske stat i forvejen ejer 84 pct. af, skriver Les Echos uden at oplyse sine kilder.

Mulighederne tæller et decideret opkøb af selskabet, hvor minoriteter købes ud af selskabet, eller en nationalisering af EDF gennem en vedtagelse af et lovforslag.

Overtagelsen af EDF er en del af den nye franske regerings plan om at bekæmpe inflation samt pensionsreform, fremgår det.

Fagforeningen Confédération Générale du Travail skal ifølge Les Echos møde med EDF’s administrerende direktør, Jean-Bernard Levy, den 30. juni for at diskutere den franske regerings overvejelser.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, har afvist at kommentere rygterne over for Bloomberg News.

EDF får desuden opmærksom torsdag, da selskabet kan stå over for at skulle kulegraves, da en medarbejder har anklaget selskabet for at skulle skjule eller bagatellisere sikkerhedshændelser på selskabets Tricastin-atomkraftværk.

EDF og Maple Power allierer sig atter med BW Ideol i fransk udbud

EDF får begrænset gevinst af større toplinje

EDF sigter mod 3 GW brint

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs