EnergiWatch

Norlys væbner sig med tonsstort diesel­lager og satellit­telefoner

De geopolitiske spændinger med krigen i Ukraine har fået energi- og telegiganten til at skrue markant op for sit sikkerhedsberedskab.

Foto: PR/Norlys

Inden for tele og energi er det nødvendigt med nogle retningslinjer for at holde Danmark kørende i tilfælde af cyberangreb. Sådan lød det fra Norlys’ vicepræsident og sikkerhedsdirektør Ken Bonefeld på en stor konference tirsdag på Christiansborg om cybertruslen mod Danmark.

Ken Bonefeld gennemgik en række svagheder ved det danske elnet og fortalte, at Norlys blandt andet har indkøbt beredskabskufferter med satellittelefoner og opbygget en større beholdning af brændstof til nødgeneratorer, for at være forberedt, hvis russerne slukker for gassen eller Danmark rammes af et stort cyberangreb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs