Fire ud af ti i energi- og forsyningsbranchen har forpligtet sig til en net-zero-udledning

Topledere i energi- og forsyningsbranchen ligger i spidsen, når det kommer til at fastsætte klimamål. Det viser revisions- og konsulentvirksomheden Pwc’s CEO Survey 2022.
Claus Dalager, partner i Pwc. | Foto: PWC/PR
Claus Dalager, partner i Pwc. | Foto: PWC/PR

63 pct. af toplederne i energi- og forsyningsbranchen har fastlagt mål for udledning af drivhusgasser i virksomhedens langsigtede strategi, og 40 pct. har allerede forpligtet sig til en net-zero-udledning.

Virksomheder i energi- og forsyningsbranchen er dermed næsten dobbelt så langt fremme end virksomheder i øvrige brancher. Her har kun 36 pct. implementeret mål for udledning af drivhusgasser i virksomhedens langsigtede strategi, og kun hver femte virksomhed, 21 pct., har forpligtet sig til en net-zero-udledning.

Det viser revisions- og konsulentvirksomheden Pwc’s CEO Survey 2022.

“Energi- og forsyningsbranchen har et særligt ansvar over for klimaet, og resultaterne vidner om, at toplederne tager klimaudfordringerne alvorligt. Virksomhederne i energi- og forsyningsbranchen er de mest klimaambitiøse, når det kommer til at arbejde strategisk med net-zero og at implementere CO2-mål i virksomhedens langsigtede strategi,” siger Claus Dalager, partner i PwC i en pressemeddelelse.

56 pct. af toplederne angiver i undersøgelsen, at deres net-zero-strategi er forpligtet til at begrænse temperaturstigninger til 1,5 grad, mens yderligere hver femte har koblet deres net-zero-strategi til højst to grader. Ligeledes har 56 pct. af virksomhederne fået deres tilgang til udledning af drivhusgasser uafhængigt vurderet og valideret, fx af SBTi, Science Based Targets-initiativet.

“Det er vigtigt, at virksomhederne arbejder med en videnskabelig kendt definition af net-zero, da det giver virksomhederne mulighed for at få deres CO2-mål valideret, og sikrer at de arbejder mod samme mål, ” siger Claus Dalager.

CO2-mål i bonusordning

Knap en tredjedel, 30 pct., af alle topledere inden for energi- og forsyningsbranchen har et mål om udledning af drivhusgasser i deres personlige bonus- eller incitamentsordning, hvilket er det højeste på tværs af alle brancher.

”Branchegennemsnittet ligger på 12 pct., så når 30 pct. af toplederne i energi- og forsyningsbranchen bliver målt på deres klimaindsats, vidner det om, at der er en forretningsmæssig forståelse og prioritering af klimaudfordringerne,” siger Claus Dalager i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også