EnergiWatch

Viborg investerer mod uafhængighed af naturgas

På et møde i Viborg Varme er man blevet enige om en milliarddyr investering i alternative kilder til varme for at sikre sig uafhængighed af gas og en mere bæredygtig energiforsyning.

Overskudsvarme fra Apple datacenter i Viborg er én af de løsninger, Viborg Varme investerer i. | Foto: Brian Karmark/IND

I Viborg tog man onsdag aften nye skridt imod uafhængighed af naturgas.

Det skete på en generalforsamling i Viborg Varme. Her blev man enig om at investere i varmepumper, elkedler og forsyningsledninger, der skal føre overskudsvarmen fra Apple ind i radiatorerne i de viborgensiske hjem.

Der er tale om investeringer for en rundt regnet en lille milliard kroner over de næste ti år gennem Viborg Varme og datterselskabet Viborg Varme Produktion. Det skriver avisen Viborg Folkeblad.

Første del af etapen er blandt andet 50 mio. kr. til en ny rørledning til Apples danske datacenter ved Foulum uden for Viborg.

”Overskudsvarmen fra Apple er en god, sikker og billig energikilde,” sagde formand for Viborg Varme Kristian Brøns og henviste til, at overskudsvarmen fra datacentre er en af de mest stabile varmekilde, da alle serverne kører døgnet rundt.

Kommune ombestemmer sig: Dropper salg af elnet i sidste øjeblik

Højere energipriser fremtvinger grøn omstilling hos datacentrene

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs