EnergiWatch

Fortum indgår aftale med Microsoft om fjernvarme

I projektet skal den finske energikæmpe benytte sig af overskudsvarme fra Microsofts datacentre i Helsinki til at levere fjernvarme til finske husstande.

Foto: Fortum

I det de selskaber kalder for "verdens største samarbejde om at opvarme husstande", skal Fortum og Microsoft i fællesskab levere fjernvarme til de hjem i Espoo og nærliggende byer, der er koblet på fjernvarmenettet. Det skriver Fortum i en meddelelse.

Varmen skal komme fra en stribe af datacentre, som Microsoft har planer om at etablere i Helsinki-området. Datacentrene skal drives af 100 pct. vedvarende energi, således at den varme, Fortum fører videre fra server-kølingsprocessen og ud i de finske hjem er grøn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs