EnergiWatch

Midt i energikrisen står danske vindmøller stille som aldrig før

Da det endelig begyndte at blæse i oktober, blev knap en sjettedel af vindproduktionen lukket ned. Den rekordhøje nedregulering af strømmen, hvor også de danske kraftværker bød sig til i uset grad, kan dog ikke tage æren for de høje elpriser.

Møllerne på Nørhede-Hjortmose står stille lige nu. Det skyldes dog hverken vindstille vejr eller nedregulering, men at Energinet er ved at ombygge transformerstationen i Videbæk. | Foto: PR Thy-Mors Energi

De fleste energikilder har en bagside. Nogle er ekstremt dyre at opføre, andre bijobber som geopolitisk våben og endnu andre forårsager for tidlig død hos hundredtusinder hvert år. Ja, og så er der dem, der står og i manges øjne ser dumme ud på en mark – især når de ikke snurrer. Og endnu mere især når de ikke snurrer, samtidig med at elpriserne er uartigt høje på grund af mangel på energi.

Imidlertid var det i sidste måned tilfældet end efter al sandsynlighed nogensinde før. Samlet producerede den danske flåde af hav- og landmøller i oktober 1.667 GWh strøm. Den mængde kunne dog have været næsten en sjettedel større, hvis ikke de var blevet slukket, mens vinden blæste.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs