EnergiWatch

Centrica sætter ekstra fart på vækststrategi med københavner-kontor

Et nyt kontor i København skal dels hjælpe Centrica Energy Trading med at tiltrække en masse nye medarbejdere, men det hjælper også til bedre kundekontakt. Alt sammen skal understøtte virksomhedens vækststrategi.

Foto: PR Centrica Energy Trading/Kontraframe.dk

Centrica Energy Trading åbner i dag et nyt kontor i København.

Umiddelbart kan det næppe beskrives som den helt store nyhed, men kontoret rummer mere end blot vægge, stole, borde og computere. For foruden det materielle inventar, der hører sig hjemme på et trader-kontor, så vil kontoret også rumme muligheder.

Det vil være muligheder, der ifølge Mandeep Bamal, der er chef for trading, analytics og algorithm hos Centrica Energy Trading, der er med til at sætte fart under virksomhedens ambition om at bevare og udvide sin førende position inden for vedvarende energitrading og forvaltning.

"Vi ønsker at udvide vores forretning ind på nye markeder løbende, og vi har en ambition om, at vores forretning vokser globalt set," siger han.

Kort fortalt kan man bryde strategien hos Centrica ned i nogle lettere forsimplede søjler. Selskabet ønsker at gå ind på nye markeder. Både hvad angår trading og elkøbsaftaler, PPA. Og så skal data- og algoritmeplatformen udvides og forbedres.

"Det kræver, at vi er i stand til at hyre de bedste folk. Og konkurrencen om talent er meget hård. Især i Danmark," fortæller traderchefen.

Foto: PR Centrica Energy Trading
Foto: PR Centrica Energy Trading

Det er netop her, at det nye kontor kommer ind i billedet.

For på nuværende tidspunkt har Centrica Energy Trading kunnet nyde godt af blandt andet at hente unge talenter fra universiteterne i både Aarhus og Aalborg, men med det nye kontor er der også åbnet nye døre, som kommende medarbejdere kan træde ind af.

"Vi tror på at et københavnsk kontor ikke bare giver os adgang til en masse talent fra Danmark og de øvrige nordiske lande, men også fra resten af Europa," siger Mandeep Bamal, der beskriver den hovedstaden som værende en by i verdensklasse.

Ydermere vil kontoret også hjælpe Centrica Energy Trading med at bibeholde arbejdskraft. I år har selskabet i gennemsnit ansat ni medarbejdere om måneden, hvor der bliver hentet ungt talent fra universiteterne suppleret af specialister fra hele Europa. Men 

"Nogle gange sker det, at vi får ungt talent ind, der bliver et par år, men så flytter videre på grund af et ønske om at være i en større by," fortæller Mandeep Bamal, der også ser flere positive faktorer ved kontoret foruden tiltrækningen af arbejdskraft.

Dels har København en god geografisk position med bedre transportmuligheder i forhold til Aalborg, hvilket gør det nemmere at afholde møder, men også øge selskabets tiltrækningskraft i forhold til kunder. Ydermere vil det ifølge tradingchefen også bidrage til et øget samarbejde med Centricas øvrige kontorer, der ligger i Storbritannien, Sverige, Norge, Tyskland og Singapore.

Centrica Energy Trading indgår omfattende nordisk PPA

Centrica fortsætter sydeuropæisk PPA-togt

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs