EnergiWatch

Equinor, Horisont Energi og Vår Energi laver aftale på storstilet ammoniakprojekt

De tre selskaber vil i fællesskab udvikle Barents Blue-projektet, der skal være Europas første store produktionsanlæg til blå ammoniak.

Foto: Tek3d

Barents Blue-projektet begynder så småt at skride fremad. Nu har Horisont, der er initiativtager til projektet, fået to vigtige samarbejdspartnere på plads i form af de to største olie- og gasproducenter i Barentshavet.

Equinor og Vår Energi er således gået med i projektet, hvor de skal levere naturgas til produktionen.

Det oplyser Horisont Energi i en meddelelse.

"Denne aftale indebærer, at vi nu går videre med Barents Blue-projektet sammen med to industrielle partnere, der har en stærk lokal tilstedeværelse. De har et langsigtet perspektiv og omfattende erfaring med store og komplekse tekniske projekter. Dette er stort skridt fremad for Barents Blue," siger Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, adm. direktør for Horisont Energi.

Barents Blue skal producere ammoniak baseret på naturgas, der skal kunne bruges til flere formål, herunder til gødskning, kemikalieindustrien samt som bærer af brint. Målet er en produktion på 3000 tons blå ammoniak om dagen i 2025.

Efter planerne skal over 99 pct. af CO2'en i procesgassen opfanges og lagres permanent i Polaris-reservoiret under havbunden udenfor Finnmark.

Udviklingen af anlægget bygger på Haldor Topsøes SynCOR Ammonia-teknologi, som gør det muligt for anlægget at omdanne gas til blå ammoniak med næsten nul emissioner.

Anlægget forventes klar til produktion i 2025.

Nordiske selskaber går sammen om ammoniakprojekt

Norsk selskab får Enova-støtte til storskala ammoniakproduktion med Haldor Topsøe 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs