EnergiWatch

Ikea-køleanlæg skal varme huse op i Aalborg

Fra maj 2022 vil varmen i nogle aalborgensiske hjem komme fra den overskudsvarme i Ikea Aalborgs kommende fjernkøleanlæg. Det er smart, alle vinder på det, så hvorfor er metoden ikke mere udbredt?

Ikea Aalborg har indgået et samarbejde med Aalborg Forsyning om genbrug af varme fra køleanlæg. | Foto: HEINZ-PETER BADER/REUTERS / X00316

Idéen opstod i forsommeren 2020. Ikea Aalborg skulle udskifte deres køleanlæg, og i den forbindelse indledte de en dialog med Aalborg Forsyning, der nogle år forinden var begyndt at levere fjernkøleanlæg.

Ikea Aalborg ville gerne udnytte den enorme overskudsvarme, som køleanlæg afgiver. Samme tanke var Aalborg Forsyning begyndt at lege med i forhold til deres fjernkøleanlæg. De stod klar med et enkelt koncept: Ikea får leveret køling, sender overskudsvarmen retur, og den putter Aalborg Forsyning så ind i fjernvarmesystemet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs