EnergiWatch

Statkrafts oprejsning fører til bedste driftsresultat nogensinde

Få selskaber blev ramt så hårdt af de kollapsende strømpriser i 2020 som Statkraft. I andet kvartal 2021 er billedet dog vendt, og nu kan nordmændene præsentere det bedste driftsresultat nogensinde i et andet kvartal.

I april solgte Statkraft Roan Vindpark, der med sine 71 MW er den største enkeltpark i Fosen-komplekset, til Trønderenergi. | Foto: Jan Henriksen/Statkraft

Da strømprisen forrige forår og sommer kollapsede i Norden på grund af stopfyldte vandreservoirs og nedbrud på mellemlandsforbindelser, stod Statkraft med sin massive flåde af norske vandkraftværker midt i orkanens øje.

Det kunne aflæses på årsregnskaberne, hvor Statkraft med blot 6,16 mia. NOK i omsætning i andet kvartal, et Ebitda på 925 mio. NOK, et Ebit på minus 1,64 mia. NOK og en bundlinje på 491 mio. NOK blot lige slap ud af det med skinnet på næsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs